Térben író toll, Radeon SSD és más érdekességek

Írta: |

 

Akciós processzorokat, új SSD-ket, 3D tollat és további látnivalókat mutatunk a hazai boltok kínálatából.

 

Kisebb érdekességek

Épp most kezdődött el a labdarúgó-Eb; a neves esemény követéséhez érdemes lehet beszerezni egy digitális tévétunert, amivel akár monitorról vagy projektorról is követhetőek a történések. Az Alcor jól időzítve dobta piacra legújabb, HDT-2900 DVB-T2 Conax digitális vevőjét, amivel nem csak fogni, hanem USB-s adattárat bevetve akár rögzíteni is lehet a meccseket, vagy a time-shift révén megállíthatjuk, visszatekerhetünk a fontosabb pillanatokhoz. A HDMI mellett van kompozit kép és analóg vagy digitális hangkimenete, természetesen kezeli az EPG-t, és le tudja játszani az ismertebb videó-, kép- és hangformátumokat. Jár hozzá távirányító, ára pedig mindössze 9900 forint.

Ha esetleg hálózatunkat tuningolnánk az internetes közvetítés miatt, jól jöhet a Tenda FH456-os routere. A négy vastag, 5 dBi-s antennával felszerelt eszköz Broadcom chipet használ, és n-es Wi-Fi szabvánnyal működik, két adatfolyammal, 300 Mbps-os elvi csúcssebességgel. Hátsó részén összesen négy Ethernet csatlakozó található, sajnos ezek csak 100 Mbps-os csúcssebességre képesek. De legalább a router olcsó, 7340 forintért megkaphatjuk. Abban az esetben, ha Wi-Fi hálózatunkban egy kellemetlen, vétel nélküli pont jönne létre, Ethernet kábel kihúzása helyett bevethetjük az elektromos hálózatot. A Tenda P1000 Powerline készlet akár gigabites átviteli sebességre is képes a Homeplug AV2 szabványnak köszönhetően. Készletben adják, ami két végpontot tartalmaz és 16 280 forintért vihető haza.

Kifejezetten érdekes dolog tűnt fel a Media-Tech kínálatában. A Spacepen 3D Pro egy kézi 3D nyomtató, de akár egy olyan tollnak is nevezhetnénk, amivel térben lehet rajzolni. Ugyanazzal a módszerrel működik, mint a klasszikus 3D nyomtatók, tehát speciális műanyag szálat olvaszt fel, majd azt tolja ki magából, a szál pedig hamar megszilárdul. Formája egy vastagabb filctolléhoz hasonlít, így kézbe fogva lényegében a levegőbe rajzolhatunk vele, vagy a papírra rajzolt, hamar megszilárduló alkatrészeket ragaszthatjuk össze.

A Spacepen 3D Pro 1,75 mm vastag szálat használ, az ABS és PLA műanyagot is meg tudja olvasztani. A belőle kijutó szál vastagsága 0,7 mm, és állítható a kitolási sebessége. A Media-Tech alapanyagot is kínál hozzá vörös, zöld, kék, sárga, fekete és fehér színben, ABS műanyagból, 2 méteres hosszban, 600 forint körüli áron. A Spacepen 3D Pro készlet egy-egy vörös, zöld és kék szállal hozzávetőleg 30 000 forintba kerül.